Emily Seebohm en Katie Ledecky hebben hun wereldtitels op respectievelijk de 200 meter rugslag en de 800 meter vrije slag geprolongeerd. Seebohm bezorgde Australië de eerste wereldtitel op de WK zwemmen.

Seebohm bezorgt Australië eerste WK-goud

Op de 200 meter rugslag troefde ze thuisfavoriete Katinka Hosszú af en kroonde ze zich in 2.05,68 tot wereldkampioen.

Hosszú gaat normaal gesproken hard van start en probeert de rest daarna achter zich te houden. Nu had de Amerikaanse Kathleen Baker de beste start, maar Hosszú passeerde haar met nog één baan te gaan.

De Hongaarse leek naar haar tweede goud van deze WK te snellen, maar Seebohm, die in 2015 ook goud won, ging haar nog voorbij. Baker werd uiteindelijk derde in 2.06,48.

Jubileum voor veelvraat Ledecky

Katie Ledecky vierde een fraai jubileum. De Amerikaanse zwemster veroverde op de 800 meter vrije slag haar tiende wereldtitel op een individuele afstand.

Ledecky wint tiende goud op WK

Ledecky pakte in 2013 in Barcelona haar eerste wereldtitels. Ze was destijds de beste op de 400, 800 en 1.500 meter vrij en dat kunststukje herhaalde ze in 2015 in Kazan en dit jaar. In Kazan pakte ze ook nog goud op de 200 meter.

Op deze WK werd ze op die afstand tweede; de enige keer dat ze op een individueel nummer op de WK geen goud won. Achter Ledecky veroverde de 15-jarige Li Bingjie het zilver, voor Leah Smith. Op de 400 meter was dat andersom.

STER reclame