Denzel Dumfries viert zijn doelpunt

Publiek de grote winnaar bij Inter-Juventus, hoofdrol voor Dumfries

De strijd tussen de nummers twee en drie in de Serie A, Internazionale en Juventus, is in Milaan in een on-Italiaanse 4-4 geëindigd. Oranje-international Denzel Dumfries was belangrijk voor Inter. Hij kreeg een strafschop toegewezen en maakte een doelpunt.

De zinderende eerste helft leverde vijf doelpunten op. De Pool Piotr Zielinski opende de score vanaf de stip, nadat Juve-aanvoerder Danilo Inter-spits Marcus Thuram had gevloerd in het strafschopgebied.

Juventus sloeg vervolgens terug met intikkers van Dusan Vlahovic en Timothy Weah. De zoon van voormalig AC Milan-icoon George Weah scoorde na een knappe actie van de dartelende oud-Ajacied Francisco Conceição.

Henrikh Mkhytaryan tekende voor de 2-2 na een prima één-tweetje met Thuram, waarna de bal een minuut later weer op de stip ging. Dumfries werd in het strafschopgebied geraakt en Zielinkski mocht aanleggen voor zijn tweede strafschop. De Pool schoot onberispelijk de 3-2 binnen.

Dumfries miste na rust een rebound, maar schoof even later wel de 4-2 binnen. Dat leek de nekslag, maar Kenan Yildiz bracht de spanning terug met een diagonale schuiver. De Turkse tiener maakte in de slotfase met een knap schot de sensatie compleet: 4-4.

Noslin met mooie treffer belangrijk voor Lazio

Bij Lazio-Genoa (3-0) was Tijjani Noslin al snel van grote waarde. De Nederlander, oud-speler van Fortuna Sittard, soleerde in de 21ste minuut schitterend naar de openingstreffer. De 24-jarige aanvaller dribbelde langs meerdere medespelers en schoot hard de 1-0 binnen.

Tussen meerdere verdedigers van Genoa haalt Tijani Noslin uit voor de 1-0

Het is de tweede treffer dit seizoen voor de voetballer die na vorig seizoen door Lazio werd overgenomen van Hellas Verona. Door late doelpunten van Pedro en Matías Vecino werd het uiteindelijk 3-0 waardoor Lazio naar de vijfde plaats klimt in de Serie A.

Lazio, dat afgelopen donderdag in de Europa League met 2-0 won bij FC Twente, heeft zes punten minder dan koploper Napoli.