Lautaro Martínez (10) knalt raak voor Internazionale

Internazionale wint moeizaam bij AS Roma en hijgt Napoli weer in de nek

Internazionale heeft in de Serie A een pittige avond beleefd in het Stadio Olimpico, maar de regerend kampioen ging er tegen AS Roma wel met de volle buit vandoor: 0-1.

De formatie van coach Simone Inzaghi kreeg via Marcus Thuram de eerste kans, maar daarna was het woord aan AS Roma. Eerst kwam Inter goed weg na gegrabbel van keeper Yann Sommer en een bal op de paal, waarna ook aanvoerder Lorenzo Pellegrini gevaarlijk was. Tussendoor raakte Inter-speler Henrich Mchitarjan de lat.

Stand Serie A

De Romeinen, die in 2016 voor het laatst thuis wonnen van Inter, speelden ook na rust prima, maar Lautaro Martínez knalde na een counter hard raak voor de bezoekers: 0-1. Roma bleef dreigend, maar Inter, waar invaller Denzel Dumfries nog twee kansen kreeg, hield de boel dicht.

Moeizame zege koploper Napoli

Internazionale kwam door de triomf in de Italiaanse hoofdstad weer tot op twee punten van Napoli, dat eerder op de dag zijn zesde zege in acht duels boekte. De 1-0 overwinning van de koploper bij Empoli, de nummer tien van de ranglijst, kwam echter moeizaam tot stand.

Chvitsja Kvaratschelia

De fans in het Stadio Carlo Castellani hadden dit seizoen nog geen goal gezien, alle wedstrijden tot nu toe eindigden daar in 0-0. Empoli was in de eerste helft via Sebastiano Esposito dicht bij de eerste treffer, maar hij stuitte op doelman Elia Caprile, die vorig seizoen aan Empoli verhuurd werd.

Napoli overtuigde niet en had het geluk dat het na de rust een strafschop kreeg na een lichte overtreding. Chvitsja Kvaratschelia schoot raak met pas het eerste schot op doel van de ploeg van coach Antonio Conte. Beide ploegen modderden daarna maar wat aan. Zowel Napoli als Empoli kwam niet meer tot een bal tussen de palen.