Romée Maarschalkerweerd liet zich ook tegen de Noren weer zien (archieffoto)

Vernieuwd Nederlands handbalteam krijgt flink pak slaag van Noorwegen

De Nederlandse handbalsters hebben in de derde en laatste wedstrijd in het kader van de Golden League, een vriendschappelijk toernooi in Noorwegen, een forse nederlaag moeten incasseren. Tegen het thuisland werd met 33-25 verloren.

Na de winstpartij tegen Denemarken van donderdag, werd er zaterdag verloren van Duitsland. Noorwegen won van zowel Duitsland als Denemarken. De Noren speelden niet in hun sterkste opstelling, bij Nederland was er ruimte voor nieuwe namen.

Snelle achterstand

De nieuwe Zweedse bondscoach Henrik Signell had geen plek voor Estevana Polman en Laura van der Heijden in zijn selectie. Dat bood kansen voor onder andere Alieke van Maurik en Romée Maarschalkerweerd, die zich nadrukkelijk lieten zien tijdens dit oefendrieluik.

Noorwegen begon veel beter en sloeg vrij snel een gat van vijf punten: 10-5. Maar Nederland vocht zich terug tot 10-10 en ging vervolgens de rust in met een 15-15 tussenstand.

Judith van der Helm, die de score opende vandaag (archieffoto)

In de tweede helft pakten de Noren toch weer een ruime voorsprong, Noorwegen liep van 17-17 uit naar 23-17. Daarna pakte de ploeg van Signell het scoren wel weer op, maar het gat was te groot om nog te dichten.

De tweede ronde van de Golden League wordt volgende maand gespeeld in Denemarken. Daarna reist Oranje af naar het EK in Oostenrijk, Hongarije en Zwitserland, dat op 28 november begint. De tegenstanders in de groepsfase zijn Duitsland, IJsland en Oekraïne.