Marlen Reusser
NOS Wielrennen

Na Vollering ook Reusser weg bij SD Worx, laatste seizoen Van den Broek-Blaak

De Zwitserse wielrenster Marlen Reusser vertrekt bij wielerploeg SD Worx-Protime en gaat aan de slag bij Movistar. Bij het Spaanse team tekent ze een contract tot het einde van 2027.

Reusser is niet de enige grote naam die vertrekt bij SD Worx. Ook Demi Vollering, de Tourwinnares van 2023, rijdt volgend jaar in een ander tricot. Welke ploeg dat gaat worden, heeft de 27-jarige Nederlandse nog niet bekend gemaakt.

Longcovid

De 33-jarige Reusser, die drie seizoenen voor SD Worx reed, is drievoudig Europees kampioen tijdrijden. Op de Olympische Spelen in Tokio veroverde ze het zilver, achter Annemiek van Vleuten.

Dit seizoen moest Reusser de Olympische Spelen in Parijs en het wereldkampioenschap in eigen land aan zich voorbij laten gaan. De renster kampt met longcovidklachten en is nog steeds herstellende.

Reusser laat weten dat de ziekte voor veel twijfel over haar toekomst zorgde. "Er waren momenten waarop ik serieus heb getwijfeld of ik ooit nog op de fiets zou zitten."

Inmiddels werkt de Zwitserse aan een terugkeer. "Ik ben eindelijk op de goede weg en ben zeer optimistisch over de toekomst. Ik weet niet waar de eindstreep ligt, maar ik ben super, super gemotiveerd."

Tegenover het vertrek van Reusser staat de contractverlening van Chantal van den Broek-Blaak. De 34-jarige renster rijdt sinds 2015 voor de ploeg, die eerder Boels-Dolmans heette.

Laatste seizoen

Voor de Zuid-Hollandse zal het haar laatste seizoen op de fiets worden. Van den Broek-Blaak werd afgelopen seizoen Nederlands kampioen op de weg, net als in 2017 en 2018. Ook werd ze in 2017 wereldkampioen in het Noorse Bergen en boekte ze overwinningen in Gent Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen en Strade Bianche.

Nu wil Van den Broek-Blaak vooral haar ervaring doorgeven. "Dat zit in mijn karakter, maar tot nu toe ben ik vooral gefocust geweest op mijn eigen prestaties. In races die niet zo bij mij passen of waarin ik een ondersteunende rol heb, zal ik proberen de jongere rensters iets bij te brengen."

In 2023 werd Van den Broek-Blaak moeder van dochter Noa. Ondanks de Nederlandse titel kende ze een moeilijk comebackseizoen. "Ik heb voor mezelf bepaald dat ik nog wil fietsen. Vorig seizoen was lastig voor mij. Ik had te maken met tegenslagen en de combinatie met het moederschap was moeilijk."

Toch gaat Van den Broek-Blaak dus nog een seizoen door met fietsen. "Ik wil de kampioenstrui eer aan doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl