Tupperware
NOS Nieuws

Bakjesfabrikant Tupperware verkocht aan groep kredietverstrekkers

Tupperware is verkocht aan een groep kredietverstrekkers. Met de deal is 23,5 miljoen dollar (zo'n 21,8 miljoen euro) gemoeid. Ook wordt meer dan 63 miljoen dollar aan schulden kwijtgescholden. Het bedrijf maakte de deal bekend op een hoorzitting bij de faillissementsrechtbank in de Amerikaanse stad Wilmington.

Vorige maand werd duidelijk dat Tupperware in zwaar weer zat. Het bedrijf kondigde toen een zogeheten Chapter 11-procedure aan. Tijdens zo'n procedure kan er makkelijker worden gereorganiseerd.

In 2021 stopte het bedrijf in Nederland en de afgelopen jaren voerde het Amerikaanse moederbedrijf bezuinigingen door. In juni besloot het z'n Amerikaanse fabriek te sluiten en te verplaatsen naar Mexico.

Tupperware werd vlak na de Tweede Wereldoorlog opgericht door de Amerikaan Earl Tupper. Zijn kunststofbakjes waarin je luchtdicht voedsel kunt bewaren werden in huiskamers gedemonstreerd en verkocht. Huisvrouwen konden zich aanmelden als verkoper van de bakjes, waardoor zij via de Tupperware Home Party een nieuw verdienmodel kregen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl