Willem II en Fortuna kunnen fans niet bekoren en eindigen met bloedeloos gelijkspel

Bekijk de samenvatting van Willem II - Fortuna Sittard

Het duel tussen Willem II en Fortuna Sittard is geëindigd in een gelijkspel. De ploegen wisten in Tilburg het net niet te vinden: 0-0. Door het gelijkspel houdt nummer 8 Willem II de ploeg van trainer Danny Buijs twee plekken onder zich op de ranglijst.

De bezoekers hadden voor rust het beste van het spel en kregen, met name door de lucht, de nodige kansen. Alen Halilovic kreeg de grootste mogelijkheid, maar faalde oog in oog met Willem II-keeper Thomas Didillon-Hödl, die uitgroeide tot man van de wedstrijd.

De Fransman had een kleine tien minuten voor rust wel een overtreding nodig om te voorkomen dat Makan Aïko verder naar het lege doel kon lopen, wat scheidsrechter Rob Dieperink bestrafte met een gele kaart.

Ook kansjes voor Willem II

Willem II kwam er af en toe gevaarlijk uit en was via Cisse Sandra twee keer dicht bij succes.

In de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd. Willem II stond geregeld onder druk, kwam goed weg bij kansen voor Loreintz Rosier, Rodrigo Guth en Ante Erceg, maar was zelf via een kopbal van Kyan Vaesen tegen de lat ook nog dicht bij een treffer.