Flets AZ verliest bij Fortuna Sittard, derde nederlaag op rij

Bekijk de hoogtepunten van Fortuna Sittard - AZ

AZ is na de sterke start van het seizoen in een dipje terechtgekomen. Na het verlies van vorige week tegen FC Utrecht (1-2) en de ingecalculeerde Europese nederlaag bij Athletic Club (2-0) verloren de Alkmaarders vanavond bij Fortuna Sittard: 1-0.

Uit een corner kopte Rodrigo Guth in de 78ste minuut het winnende doelpunt tegen de touwen.

Door de nederlaag laat AZ na om in de eredivisie op gelijke hoogte te komen met FC Utrecht. AZ blijft derde met zestien punten uit acht wedstrijden.

Bij afwezigheid van aanvoerder Jordy Clasie en routinier Bruno Martins Indi was de pas 24-jarige Sven Mijnans de oudste speler bij AZ. Ook droeg de middenvelder de aanvoerdersband. Het jonge AZ was flets in Limburg en simpelweg niet goed genoeg.

Vier keer het aluminium

Fortuna-linksback Jasper Dahlhaus pegelde snoeihard op de paal en op slag van rust ontsnapte AZ opnieuw. Door een overtreding van Maxim Dekker op Makan Aïko kreeg de thuisploeg een strafschop. Alen Halilovic liet de buitenkans liggen en raakte de paal.

Buijs na winst op AZ: 'Halilovic gaat van penaltylijst af'

Ook na rust werd het aluminium getest; Ryan Fosso aan de ene kant en Zico Buurmeester schoot namens AZ aan de andere kant op de kruising.

De thuisploeg kreeg via verdediger Guth uiteindelijk loon naar werken. Samuel Bastien nam de hoekschop en de Fortuna-verdediger kopte binnen.