Feest bij de Yankees na het bereiken van de World Series
NOS Sport

Recordkampioen New York Yankees voor 41ste keer naar World Series

De honkballers van New York Yankees hebben zich als eerste ploeg gekwalificeerd voor de World Series. Het is de 41ste keer dat de Yankees in de finale van het Amerikaanse honkbalseizoen staan. De Yankees bereikten in 2009 voor het laatst de World Series en wonnen ze toen ook.

De 27-voudig recordkampioen won het vijfde duel met Cleveland Guardians in de play-offs na verlenging met 5-2 en besliste zo de best-of-7-serie: 4-1.

De Guardians, die zes keer deelnamen aan de World Series, leidden na vijf innings nog met 2-0. Giancarlo Stanton trok met een homerun, waarmee ook Gleyber Torres over de thuisplaat kwam, de stand gelijk voor de Yankees.

Juan Soto ontpopte zich daarna tot het goudhaantje van de Yankees. Hij sloeg in de tiende inning een homerun en liet zo ook Alex Verdugo en Jasson Domínguez scoren in Ohio.

New York tegen New York

Het zou zomaar kunnen dat de World Series een New Yorks onderonsje gaat worden. De tegenstander van de Yankees komt namelijk uit het treffen tussen Los Angeles Dodgers en New York Mets. Zondag staat de zesde wedstrijd op het programma, de Dodgers leiden met 3-2 in de best-of-7-serie.

De eerste wedstrijd in de World Series staat geprogrammeerd op 25 oktober.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl