In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

PSV-fans niet welkom in Parijs voor Champions League-duel met PSG

PSV-supporters zijn volgende week niet welkom bij de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain in Parijs. Ook mogen er geen de fans van de Eindhovense club afreizen naar de Franse hoofdstad. PSV noemt het besluit van de Fransen "totaal onverwacht".

De Franse autoriteiten kiezen voor het reisverbod vanwege eerdere ongeregeldheden met de PSV-aanhang, schrijft Omroep Brabant. Tijdens rellen voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tegen RC Lens raakten vorig jaar oktober 24 mensen gewond. PSV kreeg toen een boete van 25.000 euro opgelegd.

Frankrijk is bang dat zoiets opnieuw gebeurt. PSV heeft gesprekken gevoerd en het reisverbod aangevochten. Ook heeft de club andere maatregelen voorgesteld. "Maar ze hebben beide tot grote teleurstelling van de club niet het gewenste resultaat opgeleverd", schrijft PSV op de clubsite.

De club zegt zowel het besluit als de timing te betreuren. "Alle voorbereidingen waren al getroffen en er zijn veel kosten gemaakt. Bovendien rekende de selectie van Peter Bosz op de steun van de trouwe aanhang."

Kaartjes vergoed

De tweeduizend supporters die een kaartje hebben gekocht, krijgen het volledige bedrag teruggestort. Eventuele extra kosten worden niet gecompenseerd.

Advertentie via Ster.nl