Beerensteyn scoort tegen oude club Bayern, Chelsea kent goede generale voor Twente-uit

Lineth Beerensteyn heeft met een doelpunt bijgedragen aan de 2-0 zege van VfL Wolfsburg op Bayern München. De international van Oranje speelde tussen 2017 en 2022 voor Bayern.

Beerensteyn begon de wedstrijd op de bank. Ze kwam in de 65ste minuut het veld en maakte minder dan twee minuten later de 2-0 voor Wolfsburg. Bayern kreeg een corner niet weg uit de eigen zestien en Beerensteyn maakte daar dankbaar gebruik van. Van een meter of vier schoot ze binnen.

Vorige week scoorde Beerensteyn twee keer tegen RB Leipzig. Lynn Wilms, tegen Bayern in de basis begonnen, maakte toen ook een doelpunt. Wolfsburg staat na zes wedstrijden op de vierde plaats. Het gat naar koploper Bayern München is na vandaag nog maar twee punten.

Beerensteyn kwam in Nederland uit voor ADO Den Haag en FC Twente, waarna ze na vier jaar Bayern München in 2022 naar Juventus vertrok. Deze zomer trok ze van Turijn naar Wolfsburg.

Chelsea wint topper

In de Engelse Women's Super League heeft Chelsea een goede generale afgewerkt voor het Champions League-duel met FC Twente van donderdag. The Blues wonnen de stadsderby tegen Arsenal met 1-2.

Lucy Bronze viert de zege

Bij Chelsea stond Oranje-international en voormalig Twente-speler Wieke Kaptein in de basis. In het doel van Arsenal stond Daphne van Domselaar.

Chelsea stond binnen zestien minuten met 0-2 voor door treffers van Mayra Ramírez en Sandy Baltimore. Arsenal deed vlak voor rust wat terug met een treffer van Caitlin Foord, maar daar bleef het bij voor de Gunners.

Komende donderdag neemt Chelsea het in de Grolsch Veste op tegen FC Twente. Chelsea won in de eerste speelronde van Real Madrid, Twente versloeg Celtic.

Lyon

In Frankrijk behield koploper Olympique Lyon de ongeslagen status. Op bezoek bij Dijon werd met 0-3 gewonnen. Oranje-internationals Damaris Egurrola en Danielle van de Donk hadden een basisplaats.