Jannik Sinner
NOS SportAangepast

Tsjech Machác imponeert, maar Sinner treft Djokovic in ATP-toernooi Shanghai

Hij moest zich er flink voor inspannen, maar Jannik Sinner heeft de finale bereikt van het masterstoernooi in Shanghai. De Italiaan hield de Tsjech Tomás Machác van diens eerste mastersfinale af: 6-4, 7-5.

Sinner treft in de finale Novak Djokovic, die in zijn halve finale de Amerikaan Taylor Fritz in twee sets van zich af schudde: 6-4, 7-6 (6).

Zo krijgt het ATP-toernooi in Shanghai een droomfinale tussen Sinner en Djokovic. Al gaf Machác, de mondiale nummer 33, het toernooi in China kleur. In de kwartfinales had de 23-jarige Tsjech al Carlos Alcaraz verrast en hij gaf de nummer één van de wereld Sinner ook een lastige middag.

De sterk spelende Machác kwam op 2-0, maar de Italiaan was iets vaster vanaf de baseline. Hij maakte zelf amper fouten en dwong die, door soms ineens te vertragen, wel af bij zijn tegenstander.

Machác had met mokerslagen in de tweede set licht de overhand. Sinner kreeg het lastig, werkte op 4-4 breakpoints weg en drukte daarna toch door. Machác kwam in game twaalf nog op 30-0, maar de laatste vier punten gingen naar de Italiaan.

Federer op tribune

Het duel in China werd bekeken door Roger Federer, die een aantal dagen in Shanghai is. "We houden van je, Roger", schreeuwde een van de Chinese fans tijdens de wedstrijd vanaf de tribune. "En ik dan?" vroeg Machác, waarmee hij de lachers op zijn hand kreeg. Ook Federer, die eerder deze week zijn voormalige rivaal Rafael Nadal zijn afscheid zag aankondigen, kon een lach niet onderdrukken.

Djokovic in zijn partij tegen Fritz

Djokovic had het ook niet eenvoudig tegen Fritz. De Serviër moest zich laten behandelen aan zijn heup en de tweede set leek naar Fritz te gaan, maar Djokovic knokte zich terug, dwong een tie-break af en had aan zijn eerste matchpoint genoeg.

De partij tussen Sinner, die door de zege op Machác zeker is het jaar te eindigen als nummer één van de wereld, en Djokovic is zondagmiddag. Vorig jaar werd het masterstoernooi in China gewonnen door de Pool Hubert Hurkacz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl