NOS Nieuws

Wekdienst 12/10: KNRM bestaat 200 jaar • Noodopvang Ugchelen alsnog open

Goedemorgen! Dit weekend wordt stilgestaan bij 200 jaar KNRM en de noodopvanglocatie in Ugchelen is klaar voor gebruik na een explosie eerder deze week.

Eerst het weer: vanochtend is er een mix van sluierwolken en zon. In de middag wordt de bewolking geleidelijk dikker, maar het blijft overal droog. Het wordt 13 graden bij een matige zuidenwind. Vanavond trekken vanuit het westen buien over het land.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Dit weekend wordt stilgestaan bij 200 jaar KNRM. De 1500 vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij komen ieder jaar zo'n 2500 keer in actie om mensen die in, op en bij het water in nood zijn te helpen.
  • De noodopvanglocatie in Ugchelen bij Apeldoorn is klaar voor gebruik. Het gebouw moest opgeknapt worden na een explosie eerder deze week waarbij enkele ramen sneuvelden en de ingang beschadigd raakte.
  • De vijfde etappe van de Simac Ladies Tour met start en finish in Doetinchem is vanaf 15.55 uur te volgen via deze livestream van de NOS.
  • De FIBA 3x3 World Tour, een internationale reeks van basketbaltoernooien voor 3×3-ploegen, is dit weekend in Amsterdam. De wedstrijden worden vanaf 11.45 uur gestreamd via NOS.nl en 's middags zijn er samenvattingen op NPO 1 in Studio Sport.

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing gaat 17.000 banen schrappen. Dat heeft de nieuwe topman aangekondigd. Volgens hem is dat nodig omdat het niet goed gaat met het bedrijf.

Afgelopen kwartaal draaide Boeing een verlies van omgerekend 4,5 miljard euro. De ontslagen vallen in de hele organisatie. In totaal komt zo'n 10 procent van het personeel op straat te staan. De aankondiging komt op het moment dat fabrieksmedewerkers van Boeing al bijna een maand staken voor een betere cao.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Op de dag dat de Ronde van Lombardije wordt verreden, blikken de hoofdrolspelers van de ronde van 1998 terug op hun tweestrijd: Michael Boogerd en Oscar Camenzind.

"Boogerd kwam naast me rijden en bood me een groot bedrag om de overwinning aan hem te geven", vertelt de Zwitser Camenzind 26 jaar na dato aan de NOS. "Zei hij dat?", schampert Boogerd. "Nou, zo was het niet."

Een smeuïg verhaal over supercompensatie, een bod van 40.000 frank en niet nagekomen afspraken.

1998: Zo vochten Boogerd en Camenzind het uit in Lombardije

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl