Christian Diaz
NOS Sport

Neptunus na vroeg offensief nog maar één zege verwijderd van twintigste landstitel

De honkballers van Curaçao Neptunus zijn nog maar één overwinning verwijderd van de twintigste titel in de clubhistorie. De Rotterdammers wonnen in de derde wedstrijd van de Holland Series met 16-6 van HCAW en staan nu met 3-0 voor in de best-of-seven-serie.

Het derde duel zou eigenlijk donderdag al worden gespeeld, maar omdat het binnenveld van het Neptunus Familiestadion door de regenval toen nat en daardoor glad was, werd besloten de wedstrijd naar vrijdagavond te verplaatsen.

Net als in de eerste twee wedstrijden van de Holland Series (5-3 en 3-2) sloeg HCAW, twee jaar geleden met 4-0 te sterk voor Neptunus in de Holland Series, als eerste toe.

Openingsslagman Eric Brenk scoorde het eerste punt van het duel op een honkslag van Jeandro Tromp. Maar Neptunus, dat de laatste vijf finales op rij verloor, sloeg in de tweede inning meteen hard terug.

De Rotterdammers wisten wel raad met de worpen van Kaj Timmermans. Ze trakteerden de HCAW-pitcher op vijf honkslagen, goed voor vier runs (4-1) en voegden daar in de volgende slagbeurt nog eens zes punten aan toe.

Comeback

Inmiddels was Timmermans al vervangen op de heuvel, maar ook de relievers van de ploeg uit Bussum konden de slagploeg van Neptunus niet stoppen, waardoor het duel bij 10-1 na drie innings al vroeg leek beslist.

Alsof dat niet genoeg was, sloeg Darryl Collins met een tweehonkslag in de vierde inning nog eens drie honklopers over de thuisplaat, gevolgd door een tweehonkslag van Christian Diaz, waar Collins op scoorde en waarmee het 14-1 voor de thuisploeg werd.

Startend Neptunus-pitcher Juan Carlos Sulburan gaf de bezoekers geen kans om iets terug te doen. Dat veranderde toen hij in de zevende inning werd vervangen door Koen Postelmans. Die incasseerde vijf honkslagen en evenzoveel runs, maar de comeback van HCAW strandde voortijdig na nog twee runs van Neptunus bij 16-6 na acht innings.

Zaterdag kan Neptunus in Bussum (14.00 uur) het karwei afmaken. Mochten de Rotterdammers de vierde wedstrijd verliezen, dan volgt zondag in het eigen stadion de volgende kans.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl