Jerdy Schouten
NOS Voetbal

PSV wil snel om tafel met geblesseerde Schouten over knie-uitspraken

PSV is van plan om snel met Jerdy Schouten rond de tafel te zitten over diens uitlatingen in De Telegraaf. De middenvelder vertelde dat hij de Nations League-wedstrijden van het Nederlands elftal niet mist vanwege vermoeidheid, maar vanwege een botkneuzing in zijn knie.

De Eindhovense club hoopt met het gesprek dergelijke zaken in de toekomst te voorkomen.

Met pijnstillers gespeeld

Voor het eerst dit jaar is Schouten afwezig bij wedstrijden van Oranje, dat vanavond om 20.45 uur tegen Hongarije speelt. Vanwege algehele vermoeidheid, liet PSV-coach Peter Bosz vorige week vrijdag weten.

Schouten meldt vandaag dus dat zijn knie het probleem is.

De 27-jarige middenvelder liep de blessure op tegen Willem II, op 28 september. Daarna speelde hij nog wel tegen Sporting CP (1-1) in de Champions League, maar afgelopen weekend was Schouten, die tegen de Portugezen de openingstreffer voor zijn rekening nam, al afwezig.

Het verhaal van algemene vermoeidheid sprak Schouten tegen in De Telegraaf. "Ik heb met pijnstillers tegen Sporting nog dingen kunnen onderdrukken, maar daarna werd het alleen maar erger. De pijn in mijn knie werd zo ondraaglijk dat ik gewoon niet meer kon spelen en ik Sparta-thuis en de twee interlands van Oranje moest overslaan."

Kraker

Schouten wil niet dat het beeld ontstaat dat hij in oktober al af moet haken vanwege vermoeidheid. "Uit de MRI blijkt ook dat er bij de botkneuzing vocht is gevonden. Dat moet gewoon even herstellen. Er is verder niks kapot, niets met mijn meniscus of banden. De pijn moet alleen weg. Ik wil zo snel mogelijk terugkeren en het liefst al in de kraker tegen AZ."

De koploper in de eredivisie gaat volgende week zaterdag op bezoek bij de nummer drie uit Alkmaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl