Griekspoor wint in China
NOS Sport

Griekspoor met knappe zege naar derde ronde in Shanghai, treft nu Zverev

Tallon Griekspoor heeft zich zonder al te veel problemen voor de derde ronde van het Masterstoernooi in Shanghai geplaatst. Hij versloeg de Australiër Jordan Thompson (ATP-28) in twee sets: 6-3, 6-2.

In de derde ronde wacht de 28-jarige Nederlander een pittigere uitdaging. Dan speelt hij tegen de Duitser Alexander Zverev, de nummer drie van de wereld. Griekspoor wist van de vier ontmoetingen met Zverev er pas één te winnen, dat was vorig jaar tijdens het ABN Amro-toernooi in Rotterdam.

Griekspoor (ATP-40) had het donderdag, in de eerste ronde, lastig met Facundo Díaz (ATP-57). Uiteindelijk wist de Nederlander zich in drie sets te plaatsen voor de tweede ronde, maar in die tweede ronde ging het een stuk makkelijker tegen Thompson.

Helemaal kwijt

In iets meer dan een uur wist Griekspoor af te rekenen met de Australiër. De partij werd op een indoorbaan gespeeld.

Griekspoor en Thompson gingen in de eerste set tot 3-3 behoorlijk gelijk op, maar bij de eerste breakkans op een 3-4 voorsprong sloeg de Nederlander meteen toe. Hij wist vervolgens de set binnen te halen op eigen service.

In de tweede set was de Australiër het helemaal kwijt. Hij wist zijn eerste servicegame nog wel te houden, maar moest zijn tweede en derde servicebeurt inleveren. Griekspoor pakte door en wist met een lovegame de wedstrijd te winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl