Tallon Griekspoor
NOS Sport

Griekspoor knokt zich naar tweede ronde masterstoernooi Shanghai

Tallon Griekspoor heeft met enige moeite de tweede ronde van het masterstoernooi in Shanghai gehaald. De Nederlandse nummer 39 van de wereld won in drie sets van Facundo Díaz, de mondiale nummer 57: 6-4, 6-7 (6), 6-3.

Griekspoor begon sterk aan de wedstrijd. Op 3-3 in de eerste set brak hij de service van zijn Argentijnse opponent. Zijn eigen servicebeurten won hij vervolgens eenvoudig, waardoor set één met 6-4 een prooi was voor de Nederlander.

In de tweede set was Griekspoor hard op weg naar de zege. Hij kon op 5-4 serveren voor de wedstrijd, maar precies op dat moment herpakte Díaz zich. Het lukte Griekspoor niet de wedstrijd in twee sets te beslissen, want ook in de tiebreak gaf hij een voorsprong weg. De Noord-Hollander kreeg zelfs een wedstrijdpunt, maar Díaz knokte zich opnieuw terug.

Griekspoor speelde slordig en maakte veel onnodige fouten, maar in set drie stelde hij toch nog orde op zaken. Bij een 3-2 stand plaatste hij de beslissende break en op 5-3 verzilverde hij zijn tweede wedstrijdpunt van het duel.

In ronde twee tegen Thompson

In de tweede ronde is de Australiër Jordan Thompson zijn tegenstander.

Botic van de Zandschulp plaatste zich gisteren al voor de tweede ronde in Shanghai. Hij was met 7-6 (5) en 6-2 te sterk voor de Spanjaard Pablo Carreno Busta en treft in de tweede ronde de Argentijn Tomas Martin Etcheverry.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl