Duel tussen Antwerp en Beerschot wordt gestaakt
NOS Voetbal

Boete en 5-0 nederlaag voor Beerschot van trainer Kuijt na gestaakt duel

De achtste nederlaag op rij voor het Germinal Beerschot van trainer Dirk Kuijt is nu officieel. Het gestaakte duel van zondag tegen Royal Antwerp wordt niet uitgespeeld en gaat de boeken in als een reglementaire 5-0 nederlaag voor Beerschot. Ook heeft de club van de Nederlandse trainer een boete van 50.000 euro gekregen.

De wedstrijd werd bij een 4-0 achterstand gestaakt nadat fans van de uitploeg meermaals vuurwerk op het veld hadden gegooid. Beerschot gaf toen zelf al aan het duel niet uit te willen spelen.

De Pro League, de organisatie van de Belgische competitie, bevestigde een dag later dat de wedstrijd niet meer zal worden hervat.

Beerschot wacht waarschijnlijk ook nog een sanctie van de aanklager van de KBVB, de Belgische voetbalbond. De aanklager heeft zeven dagen de tijd om een procedure te starten.

Statistieken blijven staan

Vrijwel alle statistieken van de wedstrijd worden behouden, verklaarde de Pro League. Dat betekent dat de twee doelpunten van Tjaronn Chery en de goal van Vincent Janssen blijven staan.

Beerschot staat laatste in de Jupiler Pro League met één punt uit negen wedstrijden. Antwerp is de nummer twee van de ranglijst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl