Samuel Eto'o
NOS Voetbal

Bondsvoorzitter Eto'o mag na incident half jaar geen wedstrijden Kameroen bezoeken

Samuel Eto'o mag een half jaar lang geen wedstrijden van zijn land Kameroen bijwonen. Dat maakte wereldvoetbalbond FIFA bekend. De bondsvoorzitter van de Kameroense voetbalbond is geschorst vanwege een incident op het WK voor speelsters tot twintig jaar, eerder deze maand in Colombia.

De voormalig Kameroens international overtrad bij dat toernooi artikelen 13 en 14 van de disciplinaire code van de FIFA. Het gaat om aanstootgevend gedrag, schending van fairplay en wangedrag tegenover de scheidsrechter en speelsters op het WK.

Het bestrafte incident, dat niet nader wordt beschreven, vond plaats op 11 september tijdens de achtste finale tussen Brazilië en Kameroen in Bogotá. De Brazilianen wonnen na verlenging met 3-1.

Ruziënde Eto'o

Het was niet het eerste akkefietje waar Eto'o bij betrokken was dit jaar. Een eerste werkafspraak tussen hem en Marc Brys, die in mei werd aangesteld als bondscoach van het Kameroens mannenelftal, mondde uit in een ordinaire ruzie.

De kennismaking tussen de twee begon nog met een warme handdruk maar eindigde in een boze woordenwisseling. "Ik ben de president, meneer. Als je nu door die deur gaat, kom je nooit meer terug", beet voetbalicoon Eto'o de Belg Brys toe.

Brys bleef ondanks de ruzie aan en leidt Kameroen in oktober en november bij cruciale kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup. Door de schorsing van Eto's zal de bondscoach de voorzitter bij die wedstrijden in elk geval niet tegen het lijf lopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl