Marc Brys
NOS Voetbal

Verrassende wending in Kameroen: bondscoach mag na ruzie toch blijven van Eto'o

Marc Brys blijft toch bondscoach van Kameroen. Bondsvoorzitter Samuel Eto'o bood tijdens een persconferentie in Yaoundé zijn excuses aan aan de Belg. Daarmee krijgt de soap rond de bondscoach een verrassende wending. Na een - op camera vastgelegde - ruzie werd Brys eerder deze week ontslagen.

"Ik begin met mijn excuses aan te bieden, want onze eerste ontmoeting verliep niet goed", zei Eto'o. "De emoties laaiden hoog op. Voor mij is de nationale ploeg belangrijker dan individuen."

De 62-jarige Brys werd vorige maand door het Kameroense ministerie van Sport aangesteld als nieuwe bondscoach. De bond was het daar niet mee eens en bij de eerste kennismaking afgelopen dinsdag kwam het tot een aanvaring tussen Brys en Eto'o.

Kijk via onderstaande tweet naar de ruzie tussen beide mannen:

De beelden van de ruzie gingen rond op sociale media en Brys kreeg na een spoedvergadering op het kantoor van de bond zijn congé. Martin Ndtoungou werd gelijk aangesteld als interim-coach voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden.

Ndtoungou stapte echter weer snel op, waarna er nieuwe gesprekken volgden met Brys en vandaag zat de Belg weer naast Eto'o aan tafel bij de persconferentie. "We moeten nu samen aan de slag gaan om Kameroen zo goed mogelijk voor de dag te laten komen", zei Eto'o.

Kijk via onderstaande tweet naar de beelden van de persconferentie:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl