NOS Voetbal

PSV'er Veerman mist waarschijnlijk Champions League-duel met Sporting

Bosz denkt niet dat Veerman zal kunnen spelen tegen Sporting

Na de toch wel kansloze nederlaag van twee weken geleden bij Juventus (3-1) speelt PSV dinsdagavond tegen Sporting Clube de Portugal de tweede van acht wedstrijden in de Champions League. Dat zal waarschijnlijk gebeuren zonder Joey Veerman, die zaterdag geblesseerd uitviel in de met 2-0 gewonnen wedstrijd bij Willem II.

Trainer Peter Bosz kan daar tijdens de persconferentie in aanloop naar het thuisduel nog geen uitsluitsel over geven, maar hij klonk niet hoopvol. "Ik denk dat ie het niet gaat halen, omdat ik dat gisteren van de medische staf meekreeg. Maar ik hoor het straks definitief."

Dat de beslissing om zonder de middenvelder aan te treden misschien makkelijker te maken is omdat PSV over een sterke bank beschikt, sprak Bosz tegen. "Nee, ik heb Joey er graag bij. Want ik vind het een geweldige speler. Om Sporting te verslaan hebben we, denk ik, een goede Veerman nodig. Maar dan moet-ie wel fit zijn."

Joey Veerman grijpt naar zijn lies in het duel met Willem II

Vorig seizoen slaagde PSV er dankzij wissels vaak in een moeizaam verlopende wedstrijd alsnog naar de eigen hand te zetten. "Dat hebben we met name in de eerste seizoenshelft gezien. Dit jaar is dat door de vele blessures en de jongens die aan het terugkomen zijn iets moeilijker. Maar we hebben meer dan elf goede spelers."

Beter doelsaldo

De landkampioen marcheert ondanks die blessuregevallen ook nu weer soepeltjes door de eredivisie. Zeven gespeeld, zeven gewonnen. Dat kunnen maar weinig ploegen in Europa de Eindhovenaren nazeggen. Maar Sporting wel. De Portugese koploper steekt PSV qua doelsaldo zelfs naar de kroon: 25-2 tegen 25-4.

"Ja, daar zijn we ziek van", grapt Bosz, die vervolgens Sporting-trainer Rúben Amorim roemt. "Hij zit daar nu alweer vier, vijf jaar. Toen hij net was aangesteld, speelde ik met Lyon een vriendschappelijke wedstrijd tegen ze. We werden daar echt weggeblazen."

Rúben Amorim

"Hij zit er dus nog steeds en speelt ook nog op dezelfde manier: 3-4-3, met heel veel kracht naar voren en heel hoge intensiteit. Hij heeft rust in die club gebracht door goede resultaten neer te zetten. En dat is knap. En ondertussen beschikt hij nu ook over betere spelers."

Dom balverlies

Dat klinkt alsof PSV voor een hopeloze klus staat, maar dat ziet Bosz uiteraard anders. "Want wij hebben ook een heel goede ploeg. Dus ik denk dat het een leuke wedstrijd gaat worden. Beide ploegen willen aanvallen, beide ploegen willen naar voren en beide ploegen hebben goede spelers."

"We hopen natuurlijk op een wedstrijd die wij onder controle hebben en die niet te open is. Maar als wij het niet goed doen, kan het een heel open wedstrijd worden en krijg je de counters om te oren als je in de opbouw al dom balverlies lijdt. Zij hebben de kwaliteit om hoog druk te zetten en snel om te schakelen zodra ze de bal veroveren."

De Zweedse Sporting-spits Viktor Gyökeres in actie tegen Lille

Kortom, er moet rekening gehouden worden met de kampioen van Portugal. "Van onze tegenstanders een van de betere ploegen, vind ik. Wij hebben vorig jaar onder andere het kampioenschap gewonnen door met hoge intensiteit te spelen. Maar we komen nu tegenover een ploeg te staan die dat ook als handelsmerk heeft."

Dat leverde Sporting twee weken geleden in hun eerste Champions League-duel in de nieuwe opzet een 2-0 zege tegen het Franse Lille op. Een daarmee voldeden ze aan de opdracht die Bosz zijn mannen ook zal voorhouden: winnen in eigen huis.

Hij waarschuwt echter. "Wij zullen ons hoge niveau moeten halen, dat wij vorig jaar vrijwel iedere wedstrijd haalden en nu nog niet gehaald hebben. Alleen dan kunnen wij met dit soort ploegen meedoen. Anders niet."

Bosz vol lof over trainer Sporting: 'Met Lyon ooit een keer weggeblazen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl