Álvaro Morata

Milan vloert Lecce met drie goals in vijf minuten, Dortmund wint zonder Malen

AC Milan heeft in de Italiaanse Serie A koploper Torino, dat later dit weekend in actie komt, in punten achterhaald. Lecce werd in Milaan met een korte demarrage al in de eerste helft aan de kant gezet: 3-0.

Met Tijjani Reijnders in de basis begonnen de Rossoneri wel erg rustig en kwamen lange tijd tot niets. Keeper Mike Maignan moest aan de andere kant wel handelend optreden om een doelpunt van Lecce te voorkomen.

Vlak voor rust sloeg Milan in vijf minuten tijd drie keer toe: Álvaro Morata kopte knap raak uit een vrije trap, Theo Hernández joeg de bal in het dak van het doel en Christian Pulisic stond in de flipperkast precies op de goede plek.

Stand Serie A

Milan vond het prima zo, Lecce was murw gespeeld. San Siro veerde nog op bij een mislukte voorzet van Ruben Loftus-Cheek (lat) en een rode kaart na een forse tackle van Milan-invaller Davide Bartesaghi.

Dortmund wint na treffer De Wit voor Bochum

Borussia Dortmund won in de Duitse Bundesliga ondanks een vroege achterstand van VfL Bochum. De club van coach Nuri Sahin zegevierde met 4-2, nadat de bezoekers mede door een treffer van Dani de Wit op 0-2 waren gekomen.

• AFP
    Dani de Wit viert zijn treffer
  • AFP
    Dortmund juicht het laatst

De Wit kon simpel afwerken toen hij de bal in de voeten kreeg van Dortmund-doelman Gregor Kobel, die fel onder druk werd gezet door Myron Boadu. Voormalig Vitessenaar Matus Bero had de score eerder al geopend voor Bochum.

Door doelpunten van Serhou Guirassy (twee), Emre Can (strafschop) en Felix Nmecha boog Dortmund de wedstrijd helemaal om. Donyell Malen bleef op de bank bij BVB, dat stijgt naar de tweede plaats.

De nog ongeslagen koploper Bayern München komt zaterdag in actie tegen landskampioen Bayer Leverkusen.