Milan in slotminuten langs stadgenoot Inter mede dankzij assist Reijnders

AC Milan heeft in de Serie A mede dankzij Tiijani Reijnders de stadsderby tegen Internazionale gewonnen: 2-1. De Nederlandse international legde in de 89ste minuut een prachtige vrije trap op het hoofd van Matteo Gabbia, die raak knikte.

Inter liet zo na de koppositie te grijpen in de derby della Madonnina. Torino is de nieuwe koploper van Italië met elf punten.

Milan begon al voortvarend in het Stadio Giuseppe Meazza. Mede dankzij uitblinker Christian Pulisic en zijn fijne acties. In de tiende minuut zette de Amerikaan zijn club op voorsprong. Hij ontfutselde Henrikh Mikhitaryan de bal, passeerde drie man en prikte met de punt van de voet langs de keeper van Inter.

Het was een welkome opsteker voor de ploeg van de Portugese trainer Paulo Fonseca. Milan kende een matige seizoenstart met verlies tegen Parma en gelijke spelen tegen Lazio Roma en Torino. En dus had de nummer twee van vorig seizoen een goede uitslag nodig om niet de aansluiting met de ploegen bovenin te verliezen.

Ook Inter, regerend landskampioen, speelde al twee keer gelijk, maar bij winst lonkte de gedeelde koppositie. Denzel Dumfries hielp de club als invaller vorige week nog aan een belangrijke gelijkmaker tegen Monza (1-1). Wellicht mocht de Nederlandse rechtsback daarom voor het eerst dit seizoen in de basis starten. Stefan de Vrij zat op de bank.

Inter maakt gelijk

Heel lang kon Milan niet genieten van de voorsprong. Federico Dimarco scoorde met een keurige schuiver in het zijnet, op aangeven van Lautaro Martínez.

Vlak voor rust kreeg Marcus Thuram nog een levensgrote kans. De Fransman draaide goed open, maar zijn schot was net niet genoeg naar de hoek gemikt en keeper Mike Maignan kon er nog met de vingertoppen bij.

Na rust kreeg Milan de betere kansen. Zo kopte Rafael Leão kiezelhard op Inter-keeper Yann Sommer. Ook Reijnders probeerde het met buitenkant voet op randje zestien. Maar andermaal was het Sommer die redde.

Scheidsrechter Maurizio Mariani kende nog een strafschop toe aan Milan. De VAR-beelden lieten echter zien dat Martínez geen hands maakte, maar de bal met zijn schouder toucheerde.

Het spel golfde op en neer. Beide ploegen speelden echt voor de winst. Martínez had nog een fijne volley in huis. Leão was net niet zuiver genoeg in de afronding na een pijlsnelle counter en Tammy Abraham schoot voorlangs na een prachtige dieptepass van Reijnders.

Het leek te eindigen in een gelijkspel, waar beide clubs weinig mee zouden opschieten in de Serie A. Tot die prachtig aangesneden vrije trap van Reijnders. Verdediger Gabbia kopte heerlijk raak en zo won Milan met 2-1.