Michael van Gerwen
NOS Sport

Nieuwe pijlen lijken te werken: Van Gerwen pakt tweede titel in een week

Zestien maanden lang won de ooit haast onverslaanbare Michael van Gerwen geen enkel rankingtoernooi, nu is de Nederlandse darter terug. Zondagavond schreef hij de Hungarian Darts Trophy op zijn naam en vijf dagen geleden was hij ook de beste bij een vloertoernooi (zonder publiek) in Wigan.

In de finale van de Hungarian Darts Trophy versloeg Van Gerwen zondag landgenoot Gian van Veen met 8-7 en dat leverde hem 30.000 euro op. In januari won hij ook al de Dutch Darts Masters in Den Bosch, maar dat was geen rankingtoernooi.

Enorme ontlading

Afgelopen mei besloot Van Gerwen met nieuwe pijlen te gaan gooien om zijn tegenvallende dartsresultaten te doen keren. "Ze zijn anderhalve gram zwaarder en wat stabieler", legde hij destijds uit.

En die wissel van pijlen lijkt nu zijn vruchten af te werpen. Na de laatste pijl in Boedapest volgde een enorme ontlading bij Van Gerwen.

Dat Van Gerwen in vorm is, was gisteren ook al te zien: hij gooide toen een 9-darter. In de finale had Van Gerwen het behoorlijk lastig met Van Veen, die voor het eerst op een groot toernooi in de finale stond. Op 6-7 overleefde Van Gerwen een wedstrijdpijl, omdat Van Veen de bullseye nipt miste.

Van Gerwen, die afgelopen zomer een zware kaakoperatie onderging, toonde zich koelbloedig en gooide een hoge score (110) uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl