Miedema scoort voor City bij gelijkspel tegen haar oude club Arsenal

Spits Vivianne Miedema is in haar eerste wedstrijd in de Engelse competitie (WSL) voor haar nieuwe club Manchester City meteen doeltreffend geweest. Saillant detail: ze scoorde tegen haar oude club Arsenal, waarvoor ze zeven seizoenen voetbalde.

Arsenal en City speelden uiteindelijk gelijk (2-2) in deze eerste speelronde van het nieuwe seizoen in de WSL. Bij City speelde ook de Nederlandse Kerstin Casparij mee. Oranje-keepster Daphne van Domselaar zat op de bank bij Arsenal.

Miedema, Nederlands topscorer aller tijden, maakte de 1-1 met een afstandsschot dat van richting veranderd werd. Even daarvoor had de Noorse Frida Leonhardsen-Maanum Arsenal op voorsprong gezet.

In de tweede helft scoorde Jessica Park namens City middels een prachtige volley onderkant lat: 2-1. Bethany Mead, de partner van Miedema, bracht in de 81ste minuut de stand weer in evenwicht tussen de twee titelfavorieten.

125 doelpunten

Even daarvoor werd Miedema naar de kant gehaald. Ondanks haar overstap deze zomer naar titelrivaal City, kreeg ze een staande ovatie van het Arsenal-publiek.

Miedema kwam deze zomer transfervrij over van de club uit Londen, waar haar laatste seizoenen werden overschaduwd door zware blessures. In zeven jaar speelde ze 172 wedstrijden en maakte ze 125 doelpunten voor Arsenal.

"Mentaal en fysiek is het heel moeilijk geweest", zei ze deze zomer. "Ik heb een nieuwe uitdaging nodig, ik wil heel graag ergens opnieuw beginnen."

Afgelopen woensdag scoorde Miedema ook al bij haar debuut voor City in de voorronde van de Champions League, tegen Paris FC (5-0).