Danique van Ginkel
NOS Voetbal

Twente treft Osijek in laatste voorronde Champions League, eerste duel in Kroatië

FC Twente is in de loting voor de laatste voorronde van de Champions League voor vrouwen gekoppeld aan ZNK Osijek. De regerend kampioen van de eredivisie speelt de eerste wedstrijd van het tweeluik uit in Kroatië op 18 of 19 september, het thuisduel is een week later in Enschede.

Als Twente wint van de Kroatisch kampioen mag het voor het eerst meedoen in de drie jaar geleden vernieuwde groepsfase van het Europese clubtoernooi.

De ploeg van trainer Joran Pot was in de eerste voorronde veel te sterk voor Cardiff City (7-0) en Valur Reykjavik (5-0). Osijek won van Spartak Myjava (2-0) en Peamount United (2-1).

Ajax, dat het vorig seizoen tot de kwartfinales van de Champions League schopte, overleefde de eerste voorronde niet.

Topclubs stromen in

Anderlecht, dat net als Twente de voorrondes overleefde, neemt in de tweede voorronde op tegen Valerenga. Bij de kampioen van België spelen met Maxime Bennink, Nikki Ijzerman en Senna Koeleman drie Nederlanders.

Omdat in de tweede voorronde onder meer Paris Saint-Germain, VfL Wolfsburg en Manchester City instromen, is de Nederlandse inbreng nog groter geworden.

PSG, waar Jackie Groenen, Lieke Martens en Romée Leuchter onder contract staan, treft in de laatste voorronde Juventus. Voor het Oranje-kwartet van Wolfsburg-speelsters Lynn Wilms, Lineth Beerensteyn, Fenna Kalma en Caitlin Dijkstra kwam Fiorentina uit de koker.

Vivianne Miedema, Jill Roord en Kerstin Casparij zijn met hun club Manchester City verbonden aan Paris FC, de tweede club uit de Franse hoofdstad. Victoria Pelova en Daphne van Domselaar spelen met Arsenal tegen BK Häcken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl