Collin Veijer probeert het leidende trio bij te houden
NOS SportAangepast

Moto3-coureur Veijer met gelukje op podium, Martín breidt voorsprong uit in MotoGP

Moto3-coureur Collin Veijer is bij de Grand Prix van Emilia-Romagna op de derde plaats geëindigd. Daniel Holgado finishte weliswaar als derde, maar werd een plaats teruggezet, omdat de Spanjaard in de laatste bocht buiten de baan was gekomen.

De 19-jarige Veijer vertrok op het Italiaanse circuit vanaf de zesde plek, won af en toe een positie, verspeelde er nu en dan ook een en lag halverwege de race op de vierde plaats.

De Staphorster vond vervolgens op zijn Husqvarna aansluiting bij de koplopers David Alonso, Holgado en Angel Piqueras, maar bleef een beetje aan het elastiek hangen en kon niet echt meestrijden om een plaats op het podium. Alonso, de Colombiaanse leider in de WK-stand, passeerde in de slotronde Holgado en Piqueras en boekte zijn achtste zege van het jaar.

Veijer, die de snelste ronde op zijn naam bracht, steeg door zijn derde plaats ook een plekje in het WK-klassement. Hij staat nu samen met Holgado met 189 punten op de tweede plaats, maar hoeft niet te dromen over de wereldtitel. Die lijkt al vergeven aan Alonso, die een voorsprong van maar liefst 82 punten heeft.

MotoGP

De race in de MotoGP-klasse werd een prooi voor Enea Bastianini. De Italiaan wurmde zich in de slotronde langs Jorge Martín.

Martín deed in de WK-stand goede zaken, want Francesco Bagnaia viel uit. De Italiaan won zaterdag de sprintrace en kwam daardoor tot op vier punten van WK-leider Martín. Zondag vertrok Bagnaia vanaf poleposition, maar hij verspeelde de leiding na enkele ronden aan Martín en ook Bastianini passeerde hem.

Bagnaia probeerde het gat te dichten, maar ging in de slotfase onderuit. In de slotronde passeerde Bastianini Martín binnendoor en hij drukte de Spanjaard regementair naar buiten.

Martín heeft met zes races te gaan een voorsprong van 24 punten op Bagnaia.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl