Bruno Fernandes baalt na de wedstrijd tegen Crystal Palace

Ten Hag ziet doelpuntloos United punten verspelen, terwijl Slots Liverpool zich herpakt

Een frustrerende avond voor Erik ten Hag in Londen. Manchester United scoorde niet tegen Crystal Palace en moest genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel. United heeft nu slechts zeven punten uit vijf wedstrijden en staat elfde.

Toch waren er genoeg momenten waarop de ploeg uit Manchester op voorsprong kon komen. Alejandro Garnacho kreeg enkele kansen, net als Bruno Fernandes en meerdere ballen eindigden op de lat. Ook Matthijs de Ligt, die in de basis begon en de hele wedstrijd speelde, kreeg een grote kopkans. Hij stuitte op doelman Dean Henderson.

De vraag leek meer wanneer United zou scoren, niet of dat zou lukken. Toch kwam in de tweede helft Crystal Palace terug in de wedstrijd. De ploeg uit Zuid-Londen creëerde via Eberechi Eze veel dreiging, maar ook zij scoorden niet. Het was namelijk een wedstrijd waarin beide keepers excelleerden.

Het hoogtepunt was een dubbele redding van United-doelman André Onana, na iets meer dan een uur spelen. Eddie Nketiah haalde hard uit, maar Onana had een antwoord. Terwijl de keeper nog op de grond lag, kwam de bal voor de voeten terecht van invaller Ismaïla Sarr, die meteen uithaalde. Al liggend wist Onana zich nog één keer uit te strekken, waardoor hij op fenomenale wijze de bal uit het doel hield.

Slot wint na goals Diaz

In de slotfase probeerden beide ploegen nog het tij te keren, maar de wedstrijd bleef steken op 0-0.

Hoe anders was dat voor Liverpool en Arne Slot. Na de nederlaag thuis tegen Nottingham Forest hebben zij zich prima hersteld tegen AFC Bournemouth. Thuis wonnen The Reds met 3-0 door twee doelpunten van Luis Diaz en een van Darwin Núñez. Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch speelden de volle negentig minuten. Cody Gakpo viel twintig minuten voor tijd in.

Voor Liverpool, dat energiek en aanvallend speelde, zoals Slot zijn teams graag laat voetballen, begon de wedstrijd met een schrikmoment. Bournemouths nummer tien Justin Kluivert dribbelde vliegensvlug ervandoor en stelde Antoine Semenyo in staat de 0-1 binnen te tikken. In buitenspelpositie, zag Slot tot zijn opluchting.

Stand Premier League

Liverpool was wakker geschud, geen moment kwam het team nog in de problemen. De aanvallen waren flitsend, vaak van helemaal achterin opgebouwd en doelgericht naar voren uitgevoerd, soms een lange pass, zoals bij het eerste doelpunt van Diaz. Een minuut later schoof de Colombiaan ook zijn tweede binnen.

Even koploper

Vlak voor rust viel de beslissing, toen spits Darwin Nuñez, na de zoveelste vloeiende aanval, knap de verre hoek vond. Door de zege is Liverpool voor in elk geval één nacht koploper in Engeland. Arsenal en Manchester City komen zondag pas in actie.

Eerder op de dag had Chelsea in de Londense derby tegen West Ham United op efficiënte wijze drie punten gepakt. De Senegalees Nicolas Jackson was de grote man met twee goals en één assist. Door een 0-3 zege in Oost-Londen klom de Noord-Londense club naar de vierde plek. Aston Villa klom naar de derde plek door een 3-1 overwinning op Wolverhampton.

Jackson koeltjes

Chelsea dient zich zo met tien punten na vijf gespeelde wedstrijden aan als een van de ploegen die in Engeland gaan strijden om de vier Champions League-plekken. Efficiëntie is hun kracht, toonde de ploeg van Enzo Maresca tegen West Ham.

Nicolas Jackson viert de openingstreffer

Voor rust schoot Chelsea twee keer op doel en scoorde het twee keer. Spits Nicolas Jackson bleef twee keer koel oog in oog met doelman Alphonse Aréola.

Na rust was de wedstrijd snel beslist, toen Cole Palmer de 0-3 binnenschoot. Daarna pas liet Chelsea zien dat het naast tegenhouden en counteren ook aantrekkelijk kan voetballen, met kort combinatiespel en doelgerichte aanvallen.