De politie zette de snelweg in Kentucky af
NOS Nieuws

Lichaam gevonden van man die in Kentucky auto's beschoot

In de Amerikaanse staat Kentucky is zeer waarschijnlijk het lichaam gevonden van de man die bijna twee weken geleden op een snelweg auto's onder vuur nam. De identificatie moet nog plaatsvinden, maar de politie gaat ervan uit dat het de 32-jarige schutter is.

Het stoffelijk overschot werd uiteindelijk gevonden door twee agenten en twee YouTube-streamers, die zelf op onderzoek waren uitgegaan. Zowel de agenten als de streamers waren gaan kijken op een plek waarboven ze gieren hadden zien cirkelen. De twee youtubers krijgen een beloning van 25.000 dollar voor hun hulp.

Bij het lichaam van deze Joseph Couch werd ook een nog onbekend wapen gevonden. De doodsoorzaak moet duidelijk worden uit de autopsie, maar de man had een berichtje naar zijn ex-vrouw gestuurd. Daarin stond dat hij een einde aan zijn leven wilde maken nadat hij vreemden had aangevallen.

Foto van de schutter, Joseph A. Couch

Op de snelweg in Kentucky werden zaterdagavond 7 september twaalf rijdende auto's beschoten. Vijf mensen raakten daarbij gewond, van wie er een in het gezicht werd geraakt. Alle gewonden moesten naar het ziekenhuis. De dader had het vuur geopend vanaf een klif boven een afslag, niet ver van het stadje London. Daarna verdween hij in de omgeving.

Couch was een voormalig reservist van het Amerikaanse leger. Hij gebruikte een semiautomatisch AR-15-geweer, dat hij net als zo'n duizend patronen op de dag van de schietpartij legaal had gekocht. De politie heeft nog niets meegedeeld over een motief, maar denkt wel dat de automobilisten willekeurige slachtoffers waren.

Kort na de beschietingen begon de politie een klopjacht op de man, waarbij scholen in de omgeving uit voorzorg werden gesloten. Het geweer werd al snel teruggevonden, net als de auto van Couch en een mobiele telefoon waar de batterij uit was gehaald. Daarna volgde een dagenlange zoektocht naar de man zelf, in een gebied van ruim 11.000 hectare.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl