NOS Voetbal

Ten Hag ligt niet wakker van kritische Ronaldo: 'Hij zit ver weg, het raakt me niet'

Erik ten Hag is niet onder de indruk van de kritiek die Cristiano Ronaldo gisteren leverde op zijn voormalige trainer. De Portugees hekelde de instelling van de coach van Manchester United, maar daar heeft Ten Hag geen boodschap aan. "Hij zit ver weg in Saudi-Arabië. Ver weg van Manchester."

De Portugese superster bekritiseerde in een podcast de houding van Ten Hag. "De coach zegt dat ze niet mee kunnen doen om de titel en om de Champions League. Als trainer van Manchester United kun je niet zeggen dat je daar niet voor gaat vechten. Je moet zeggen: we gaan het proberen, we móéten het proberen."

Na een eerder dienstverband bij de club, keerde Ronaldo in 2021 terug bij Manchester United. In 40 wedstrijden kwam hij tot 19 doelpunten. Na een botsing met Ten Hag besloot de Portugees te vertrekken naar Al-Nassr in Saudi-Arabië.

'Het raakt me niet'

Vandaag reageerde Ten Hag zelf op de woorden van Ronaldo. "Hij zegt dat wij de Premier League niet kunnen winnen. Niet ik. Hij zit ver weg in Saudi-Arabië, ver weg van Manchester. Iedereen heeft een mening, het raakt me niet."

Ten Hag had het in de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Southampton vaak over het proces. "We zit in een transitieperiode, waarbij wij veel jonge spelers in het team hebben. Bovendien zijn er spelers die terug moeten komen van een blessure. Natuurlijk is er niemand blij, maar de spelers snappen het proces. We moeten stappen maken."

Ten Hag tijdens de verloren wedstrijd tegen Liverpool (0-3)

Manchester United is niet goed begonnen aan het seizoen. De ploeg heeft maar één van de eerste drie wedstrijden gewonnen en vindt zichzelf terug op de veertiende plek in Premier League. Vorig jaar beleefde de club van Ten Hag ook een matig seizoen, maar won de 54-jarige trainer met zijn selectie wel de FA Cup.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl