NOS Voetbal

WK's voetbal van 2026 en 2030 ook te zien bij de NOS

De NOS heeft de uitzendrechten voor de WK's voetbal voor mannen van 2026 en 2030 binnengehaald. Ook de kwalificatie- en Nations League-wedstrijden van het Nederlands elftal zijn live te volgen via televisie, radio en online.

Het WK voetbal in 2026 wordt gehouden in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Voor het eerst doen er maar liefst 48 landen mee, over 104 wedstrijden. Waar het FIFA WK 2030 wordt georganiseerd, wordt op het FIFA Congres van 11 december dit jaar officieel bekendgemaakt. Het gezamenlijke bid van Spanje, Portugal en Marokko is als enige overgebleven.

"Het WK voetbal voor mannen is een van de grootste sportevenementen ter wereld en heeft daardoor enorme journalistieke relevantie", zegt hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman van NOS Sport. "Zeker wanneer het Nederlands elftal zich plaatst."

"In 2030 is het precies 100 jaar geleden dat het eerste WK plaatsvond. Daar zijn genoeg verhalen over te vertellen, zowel van binnen als buiten de stadions. Dat past ook heel goed bij de taak van de NOS."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl