Bentancur (links) en Son
NOS Voetbal

Bentancur aangeklaagd na racistische uitspraak over ploeggenoot Son

Voetballer Rodrigo Bentancur is aangeklaagd door de Engelse voetbalbond FA, na een incident dat begin juni heeft plaatsgevonden.

De middenvelder van Tottenham Hotspur reageerde met een - volgens hemzelf - "hele slechte grap", toen hem op de Uruguayaanse tv de vraag werd gesteld of hij een shirt van zijn Zuid-Koreaanse ploeggenoot Son Heung-min kon signeren.

"Een shirt van 'Sonny' (Son Heung-min, red)? Kan ook van zijn neef zijn... ze lijken allemaal op elkaar!" Bentancur bood later zijn excuses aan en Son deed het incident af als "een fout", waaraan de Zuid-Koreaan toevoegde dat Bentancur het niet beledigend bedoeld had en beiden nog altijd "broers" waren.

Drie maanden later is Bentancur toch in staat van beschuldiging gesteld door de Engelse voetbalbond FA wegens vermeend wangedrag ten opzichte van zijn ploeggenoot. Volgens de FA is er bij zijn opmerking sprake van "een verwijzing, expliciet of impliciet, naar nationaliteit en/of ras en/of etnische afkomst."

Bentancur heeft tot 19 september de tijd om te reageren. Hij blijft beschikbaar om te spelen. Op 15 september speelt Tottenham Hotspur de Noord-Londense derby tegen Arsenal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl