Matteo Berrettini won van João Fonseca
NOS SportAangepast

Italiaanse tennissers verslaan Brazilië in Davis Cup-poule van Oranje

De Italiaanse tennissers hebben in de groepsfase van de Davis Cup met 2-1 gewonnen van Brazilië. De landen zitten in dezelfde poule als Nederland, dat dinsdag verloor van België.

De vier landen nemen het in Bologna tegen elkaar op. De twee beste teams van de groep plaatsen zich voor de Davis Cup Finals van 19 tot en met 24 november in Málaga.

Italië titelverdediger

De Nederlandse tennissers spelen donderdag tegen Brazilië en zondag wacht gastland Italië.

De Italianen wonnen vorig jaar de Davis Cup door in de finale te winnen van Australië. De grote man bij Italië was toen Jannik Sinner. De nummer een van de wereld is er in Bologna niet bij. Hij krijgt rust na het winnen van de US Open. Ook Lorenzo Musetti (ATP-19) ontbreekt.

De 18-jarige João Fonseca debuteert voor Brazilië in de Davis Cup

Matteo Berrettini (ATP-43) zette Italië op voorsprong door te winnen van de Braziliaanse tiener João Fonseca (ATP-158): 6-1, 7-6 (5). De 28-jarige Italiaan had in de tweede set veel moeite met zijn 18-jarige tegenstander, die debuteerde in de Davis Cup.

De wedstrijd tussen Matteo Arnaldi (ATP-33) en Thiago Monteiro (ATP76) was een stuk spannender. In een lange driesetter trok de Italiaan Arnaldi aan het langste eind: 7-5, 6-7 (4), 7-6 (5). De twee stonden drie uur en drie kwartier op de baan.

Het dubbelspel werd gewonnen door Brazilië. Simone Bolelli en Andrea Vavassori legden het af tegen het duo Rafael Matos/Marcelo Melo: 7-6 (3), 6-7 (6), 5-7.

Valse start

Nederland kende een valse start in Bologna en verloor van België. Botic van de Zandschulp won zijn enkelpartij van Raphael Collignon, maar Tallon Griekspoor moest buigen voor Zizou Bergs.

In het beslissende dubbelspel was het ervaren Belgische duo Joran Vliegen en Sander Gille te sterk voor Wesley Koolhof en Botic van de Zandschulp.

Nederland begint Davis Cup met nipte nederlaag tegen België

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl