De Géantgletsjer nabij de top van de Mont Blanc (foto ter illustratie)
NOS Nieuws

Lichamen vier vermiste bergbeklimmers gevonden op Mont Blanc

Reddingswerkers hebben op de Mont Blanc de lichamen van vier bergbeklimmers aangetroffen. Het gaat om twee Italiaanse en twee Zuid-Koreaanse bergbeklimmers die afgelopen weekend vermist raakten.

De klimmers werden gevonden op een hoogte van ongeveer 4700 meter, niet ver van de top van de Mont Blanc. Volgens de autoriteiten in het Franse departement Haute-Savoie zijn ze overleden door uitputting en onderkoeling.

Drie groepen bergbeklimmers zonder gidsen deden zaterdag noodoproepen nadat ze in de problemen waren geraakt door slecht weer. Daarop gingen Franse en Italiaanse reddingswerkers naar ze op zoek. Twee Zuid-Koreanen konden zondagochtend worden gered op zo'n 4100 meter hoogte.

Een Frans team kon de bergtop door de slechte weersomstandigheden pas vandaag per helikopter bereiken. De daar aangetroffen lichamen zijn vervolgens naar beneden gebracht.

IJsblok

Begin augustus kwam in het Mont Blancmassief een Franse bergbeklimmer om het leven toen een ijsblok van een gletsjer loskwam en naar beneden viel. Twee Duitse klimmers raakten vermist in de daaropvolgende lawine. De zoektocht naar hen werd na enkele dagen gestaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl