Kevin Magnussen
NOS Sport

Magnussen krijgt als eerste F1-coureur schorsing wegens twaalf strafpunten

Kevin Magnussen is geschorst voor de Grote Prijs van Azerbeidzjan. Het is voor het eerst dat een Formule 1-coureur wordt geschorst wegens te veel strafpunten.

De Deen kreeg zondag twee strafpunten tijdens de Grote Prijs van Italië, waardoor hij op een totaal van twaalf strafpunten in het afgelopen jaar komt. Dat levert een automatische schorsing op voor één race.

Magnussen kreeg de punten voor een incident met Pierre Gasly (Alpine). Hij veroorzaakte een botsing, waardoor hij ook een tijdstraf van tien seconden kreeg in de race.

Na de schorsing worden zijn strafpunten opgeheven en begint hij weer met een schone lei.

Het strafpuntensysteem werd een jaar of tien geleden ingevoerd. Eerder moest een aantal coureurs in de Formule 2 wel al eens verplicht toekijken.

Mogelijk kans voor Bearman

De schorsing voor Magnussen levert hoogstwaarschijnlijk een kans op voor Oliver Bearman, de 19-jarige coureur die Magnussen volgend jaar vervangt bij Haas.

Bearman reed dit jaar al een race voor Ferrari. In Saudi-Arabië verving hij Carlos Sainz, bij wie zijn blindedarm verwijderd werd. Die race sloot de Brit knap af als zevende.

Daardoor bezet Bearmann de vijftiende plaats in de WK-stand, één plek boven Magnussen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl