NOS Voetbal

NEC maakt bruut einde aan ongeslagen status Fortuna

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - NEC

NEC heeft Fortuna Sittard de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. De Nijmegenaren boekten een overtuigende 0-3 zege in Sittard. Daarmee is PSV nog de enige ploeg in de eredivisie met een perfecte score van drie zeges in drie wedstijden.

Fortuna had de eerste twee wedstrijden gewonnen en de wedstrijd tegen Ajax in de derde speelronde werd uitgesteld. NEC komt met de tweede overwinning op rij nu evenals Fortuna op zes punten.

Eredivisiestand na zaterdag 31 december

NEC kwam in Limburg op fraaie wijze op voorsprong. Rechtsback Brayann Pereira zette vanaf de achterlijn hoog voor en spits Koki Ogawa volleerde de bal met binnenkant voet heel koeltjes tegen de touwen.

De tweede goal kwam ook voort uit een voorzet van de zijkant, dit keer vanaf links. Thomas Ouwejan, die voor het eerst sinds zijn overgang van Schalke 04 in de basis stond, zette voor en Rober González kopt binnen.

Koki Ogawa

Fortuna had zijn beide wedstrijden van dit seizoen niet alleen gewonnen, maar had ook nog geen doelpunt geïncasseerd. Van goede vorm was vandaag echter niets te merken, zeker in de eerste helft.

Na de pauze was Fortuna wel iets beter, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Het verdedigingscentrum van NEC, bestaande uit Iván Márquez en aanvoerder Bram Nuytinck, blonk uit en neutraliseerde menig gevaar.

Vlak voor tijd deelde NEC-invaller Sami Ouaissa uit een counter de genadeklap uit aan Fortuna.

Met de Japanse aanwinst Kento Shiogai op de tribune scoorde Koki Ogawa en daar is NEC-coach Rogier Meijer blij mee. Kijk hieronder naar de reacties van Meijer, Sami Ouaissa en Fortuna-coach Danny Buijs:

NEC-coach Meijer: 'Kijk Kento, zo moet het, kan Koki zeggen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl