NEC ploetert in Nijmegen, maar wint in slotfase van tiental PEC Zwolle

Bekijk de samenvatting van NEC - PEC Zwolle

NEC heeft vanavond de eerste zege van het eredivisieseizoen geboekt. De Nijmegenaren wonnen in eigen huis met 1-0 van PEC Zwolle door een doelpunt van Rober González in de 87ste minuut.

Eenvoudig ging het niet voor NEC. Het had veel moeite met PEC, dat zeker in de eerste helft de beste kansen creëerde. Na ruim een uur spelen kreeg PEC-speler Thierry Lutonda zijn tweede gele kaart, maar ook daarna kwam NEC slechts moeizaam tot kansen.

PEC Zwolle blijft door de nederlaag in het Goffertstadion nog puntloos in het huidige eredivisieseizoen. Het verloor in de eerste speelrondes van FC Utrecht (0-1) en Feyenoord (1-5).

PEC de betere in de eerste helft

In de eerste helft, waarin het hevig regende in Nijmegen, was het PEC Zwolle dat de beste mogelijkheid creëerde. Na een halfuur spelen was het Davy van den Berg die kon uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied, maar de lat raakte.

NEC zette daar weinig tegenover. Enkele acties van de jonge linksbuiten Basar Önal waren dreigend, maar misten echt gevaar.

In de rust nam NEC vervolgens afscheid van 'kind van de club' Bart van Rooij. Hij was de laatste veertien jaar als jeugd- en selectiespeler actief voor de Nijmegenaren, maar maakt een transfer naar FC Twente.

Bart van Rooij zwaait het publiek in Nijmegen uit

In de tweede helft pakte NEC meer de regie, waarbij het ook werd geholpen door PEC-verdediger Lutonda. Hij kreeg in de 64ste minuut een (terechte) tweede gele kaart, waardoor PEC het nog een halfuur met tien man moest zien vol te houden.

Dat lukte niet. Vlak voor tijd slingerde NEC-aanwinst Thomas Ouwejan de bal het strafschopgebied in, waar Rober hem enigszins gelukkig voor de voeten kreeg. Van dichtbij kon de Spanjaard afmaken en daarmee de wedstrijd beslissen.

Een tekenende statistiek: dat was pas het eerste schot op doel van de wedstrijd voor NEC.

NEC-trainer Meijer blij met overwinning: 'Die was ook wel even nodig'