Carlos Forbs
NOS Voetbal

Ajax verhuurt volgende Mislintat-aankoop: Forbs naar Wolves

Ajax bevestigt dat het afscheid neemt van Carlos Forbs. De Portugese buitenspeler wordt voor een jaar verhuurd aan het Engelse Wolverhampton Wanderers, waarbij echter een optie tot koop is opgenomen die relatief snel zal worden gelicht.

Als Forbs minstens tien keer in actie komt voor Wolves dit seizoen, moeten de Engelsen hem verplicht overnemen, meldt onder meer VI. Volgens Engelse media zal Ajax dan ongeveer veertien miljoen euro krijgen voor Forbs, grofweg hetzelfde bedrag als de Amsterdammers vorige zomer voor hem betaalden.

"Om de sportieve en financiële balans van Ajax te herstellen, hebben we ervoor gekozen om Carlos Forbs te laten gaan naar de Premier League, de competitie van zijn dromen", zegt technisch directeur Alex Kroes.

Volgende Mislintat-aankoop

Zo neemt Ajax opnieuw op huurbasis afscheid van een aankoop die Sven Mislintat in de zomer van 2023 deed. De Duitser was kortstondig technisch directeur van de Amsterdammers en spendeerde meer dan 100 miljoen euro aan nieuwe spelers, die veelal niet konden overtuigen.

Ook de door Mislintat aangetrokken verdedigers Borna Sosa (Torino) en Jakov Medic (VfL Bochum) vertrokken deze zomer op huurbasis bij Ajax, terwijl in een eerder stadium al afscheid werd genomen van aanvaller Georges Mikautadze (FC Metz). Laatstgenoemde werd wel verkocht.

Deze zomer trok Ajax drie nieuwe spelers aan voor het eerst elftal. Voor spits Wout Weghorst werden naar verluidt enkele miljoenen betaald, terwijl rechtsbuiten Bertrand Traoré transfervrij overkwam en verdediger Daniele Rugani werd gehuurd van Juventus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl