Er waren zo'n 1000 mensen bij de demonstratie
NOS Nieuws

Demonstratie tegen antisemitisme in Montpellier na aanslag synagoge

Ongeveer duizend mensen zijn gisteravond in Montpellier de straat op gegaan om te demonsteren tegen antisemitisme. Dat deden ze drie dagen nadat er brand werd gesticht bij een synagoge in de badplaats La Grande-Motte, vlak bij Montpellier. Een agent raakte daarbij gewond.

De honderden demonstranten verzamelden zich op het centrale plein in het centrum van Montpellier: Place de la Comédie, meldt La Gazette. De koepelorganisatie van Joodse organisaties in Frankrijk had opgeroepen tot de demonstratie.

"Uw aanwezigheid hier is een belediging voor de voorstanders van haat", zei de voorzitter tegen de menigte volgens Le Monde. Onder de demonstranten bevonden zich ook veel functionarissen en vertegenwoordigers van verschillende godsdiensten.

Burgemeester Michael Delafosse sprak de menigte toe op het plein

De Franse autoriteiten gaan ervan uit dat de verdachte van de aanslag dit weekend alleen handelde, meldde de Franse nieuwssite BFM-TV. Er werden twee auto's bij het joodse gebedshuis in brand gestoken en bij twee toegangsdeuren werd brand gesticht. Even later volgde een explosie. Bij een van de auto's is een gasfles gevonden.

De man kon worden aangehouden op basis van beelden van een bewakingscamera bij de Beth Yaacov-synagoge.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl