NOS Nieuws

Wekdienst 27/8: Nieuwe boosterprik voor 60-plussers • Domtoren weer te zien

Goedemorgen! De Domtoren in Utrecht is na een renovatie van vijf jaar weer helemaal te zien. Ook ontvangen 60-plussers vanaf vandaag een uitnodiging voor een boosterprik tegen corona.

Eerst het weer. Het is vandaag zomerweer. De zon schijnt volop en het blijft overal droog. Het wordt vanmiddag 23 tot 26 graden. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind, kracht 2 tot 3.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kan je vandaag verwachten?

  • Na vijf jaar is de Domtoren weer helemaal te zien. De toren was verpakt in steigers, maar de restauratie is zo goed als afgerond.
  • Vanaf vandaag ontvangen 60-plussers een uitnodiging voor een nieuwe boosterprik tegen corona.
  • Tennisser Botic van de Zandschulp stuit in de eerste ronde van de US Open op de Canadees Denis Shapovalov.
  • De Ronde van Spanje gaat na een rustdag verder met de tiende etappe, van Ponteareas naar Baiona. De Australiër Ben O'Connor start in de rode leiderstrui.

Wat heb je gemist?

Een dambreuk in Sudan lijkt uit te lopen op een grote humanitaire ramp. De dam, die op 40 kilometer ten noordwesten van de havenstad Port Sudan ligt, bezweek zondag als gevolg van aanhoudende zware regenval. Het stuwmeer dat erachter ligt, is de voornaamste bron van drinkwater voor de stad met ruim een half miljoen inwoners.

Zeker dertig mensen zijn omgekomen en er zijn ten minste twintig dorpen weggevaagd. Minimaal 50.000 mensen zijn daardoor dakloos geworden, meldt de VN op basis van informatie van lokale autoriteiten.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Waar je normaal gesproken de plafondschilderingen van de Grote Kerk in Naarden vanaf de vloer op 26 meter afstand bekijkt, staan onderzoekers er nu met hun neus bovenop. De zestiende-eeuwse plafondschilderingen krijgen namelijk een 3D-scan.

Bekijk beelden van de kerk:

De 'Sixtijnse Kapel van het Noorden' krijgt een bijzondere 3D-scan

Fijne dinsdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl