Willem II behoudt ongeslagen status na gelijkspel tegen Heracles

Willem II is na drie duels nog ongeslagen in de eredivisie dit seizoen. Na een gelijkspel tegen Feyenoord en een zege op Go Ahead Eagles eindigde de wedstrijd tegen Heracles Almelo zondag in een 1-1 gelijkspel.

De Tilburgers, die in 2022 degradeerden naar de eerste divisie, promoveerden vorig seizoen weer naar de eredivisie. Heracles eindigde vorig seizoen als veertiende in de eredivisie.

Heracles direct in de aanval

Heracles begon vol energie aan de wedstrijd en zocht direct de aanval. Willem II werd teruggedrongen op eigen helft en de Franse doelman Thomas Didillon-Hödl moest in de eerste tien minuten al meerdere keren in actie komen.

Dat was onder meer het geval bij een inzet van Bryan Limbombe, die na een prachtige lange bal van Brian De Keersmaecker en een geslaagde passeeractie kon uithalen. Didillon-Hödl was echter bij de les en keerde het schot.

Juho Talvitie zoekt Mario Engels op na zijn treffer tegen Willem II

De Keersmaecker was even later ook verdedigend belangrijk voor Heracles. De aanvoerder van de Almeloërs was een belangrijke sta-in-de-weg bij een schot van Cisse Sandra. Via De Keersmaecker leverde Sandra's schot geen doelpunt maar een hoekschop op. Sandra ontpopte zich tot gevaarlijkste speler aan Willem II-kant. Zijn tweede poging ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Twee doelpunten snel na elkaar

Ondanks een opleving aan Tilburgse kant, was het toch Heracles dat in eigen huis op voorsprong kwam na ruim een halfuur spelen. Juho Talvitie rukte op, betrok Mario Engels in de aanval, kreeg de bal terug en mikte de bal langs doelman Didillon-Hödl tussen de palen.

Heracles kon echter niet lang genieten van de voorsprong, want enkele minuten later knalde Jesse Bosch, de aanvoerder van Willem II, de gelijkmaker tegen de touwen.

Na rust was de eerste grote kans voor Heracles. Talvitie haalde hard uit van buiten de zestien, maar Didillon-Hödl stompte de bal weg. Engels kreeg de bal vervolgens voor zijn voeten en kon uithalen voor open doel, maar raakte de lat.

Ook Shiloh 't Zand waagde een poging van afstand. De bal zwabberde verraderlijk, maar de Willem II-keeper was alert.