Nauwelijks vermaak bij doelpuntloos gelijkspel tussen Sparta en Heracles

In een weinig onderhoudende wedstrijd hebben Sparta Rotterdam en Heracles Almelo zondag met 0-0 gelijkgespeeld. Beide ploegen kregen bij hun eerste competiteduel nauwelijks grote kansen.

De Rotterdammers noteerden slechts één doelpoging tussen de palen, Heracles wist Sparta-doelman Nick Olij welgeteld tweemaal op de proef te stellen.

Acht nieuwelingen

Bij Heracles stonden er liefst zeven nieuwelingen in de basis. Voor de Italiaan Lorenzo Milani en voormalig Feyenoord-talent Shiloh 't Zand was hun debuut van korte duur: ze moesten met een blessure van het veld.

De ploeg uit Almelo begon met al die nieuwkomers wat onwennig aan de wedstrijd. Voor de pauze had Sparta een overwicht. Nieuwkomer Boyd Reith liet zich gelden met een voorzet op Tobias Lauritsen (naast gekopt) en een aardig schot. Op slag van rust schoot Shunsuke Mito net naast.

Ook in de tweede helft leek Heracles nog niet uit zijn zomerslaap ontwaakt te zijn. Pas in de 71ste minuut zorgde Bryan Limbombe met een actie voor wat gevaar. Mario Engels kreeg daarna de grootste kans namens Heracles, maar Olij redde.

Sparta, waar ook weinig meer lukte, produceerde daarop nog een schotje via Pelle Clement. Maar de brilstand bleef op het scorebord staan.