AZ klopt Almere in duel met één goal en drie rode kaarten

Bekijk de samenvatting van Almere City - AZ

AZ heeft met de nodige moeite de eerste drie punten van het seizoen binnengehaald. Op bezoek bij Almere City FC won de ploeg uit Alkmaar met 0-1, maar vooral het aantal rode kaarten was opvallend.

Het duel begon met een mooie treffer. De snelle buitenspeler Ibrahim Sadiq werd na vijf minuten de diepte ingestuurd en pikte de bal op. Hij dribbelde even en haalde toen loepzuiver uit vanaf de rand van het strafschopgebied. De bal verdween onhoudbaar in de hoek (0-1).

Rode kaarten

Daarna werd de wedstrijd ontsierd door maar liefst drie (terecht gegeven) rode kaarten. Na nog geen twintig minuten wilde Maxim Dekker een counter van Almere City stoppen met een sliding, maar daarbij hief het been wel heel erg hoog. Hij raakte zijn tegenstander Kornelius Hansen hard.

Almere had even een overtal en was daardoor kort de bovenliggende partij, maar toen schopte debutant Baptiste Guillaume Wouter Goes terwijl de bal totaal niet in de buurt was. De videoscheidsrechter had het in de gaten en zo was het weer tien tegen tien.

Guillaume na rode kaart: 'Niet mijn schuld, na al dat knijpen en krabben'

Er kwam zelfs een hattrick van rode kaarten. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof moest tien minuten voor tijd nog een keer in actie komen. Ricardo Visus, eveneens een debutant bij Almere vanavond, voerde een onbeholpen tackle uit op de benen van Jordy Clasie. Visus leek wel de intentie te hebben om de bal te spelen, maar veegde Clasie met zijn andere been hard onderuit, dus de rode kaart was wederom terecht.

Het bleef bij drie rode kaarten en ook de 0-1 bleef staan. AZ speelde de bal rond in de blessuretijd en trok de zege over de streep.