Feyenoord vergeet duel met Willem II te beslissen en morst punten bij competitiestart

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - Willem II

Feyenoord is net als vorig jaar de competitie begonnen met puntverlies. De ploeg van de nieuwe trainer Brian Priske kwam snel op voorsprong tegen promovendus Willem II, was dominant, maar kon de zege niet over de streep trekken: 1-1.

De 19-jarige Antoni Milambo zette de Rotterdammers na ruim tien minuten al op voorsprong. Een gemiste omhaal van Santiago Gimenez maakte de actie mogelijk. Milambo schoot vanaf een meter of vijftien prachtig raak in de bovenhoek.

Thomas Beelen zag het vanaf de bank gebeuren. Hij zou starten, maar de centrumverdediger raakte in de warming-up geblesseerd en werd vervangen door Neraysho Kasanwirjo.

Feyenoord ging de rust in met 80 procent balbezit en tien schoten op doel, tegenover nul van Willem II. Een overtuigend begin van het seizoen dus voor de Rotterdammers, al toonde Willem II in de slotminuten van de eerste helft enkele tekens van leven met wat aanvallend spel.

Gimenez maakt het niet af

Na rust waren de verhoudingen lange tijd hetzelfde. Gimenez kreeg al snel twee grote kansen, maar de Mexicaan gooide het duel niet in het slot. Twintig minuten voor tijd werd de Mexicaan gewisseld. Even daarvoor leek hij in de zestien te zijn vastgehouden door Tommy St. Jago, maar de VAR kon niet ingrijpen omdat er verbindingsproblemen met Zeist waren.

In de slotfase kregen Priske en Feyenoord te maken met de bekende voetbalwet: als je het zelf niet afmaakt, krijg je het deksel op de neus. Willem II-verdediger Raffael Behounek gaf op goed geluk een lange bal op Kyan Vaesen. Doelman Timon Wellenreuther kwam veel te ver uit zijn doel, miste de bal en zag hoe de kopbal het doel in rolde. Vaesen kreeg ondertussen wel een flinke hoek van Wellenreuther, maar kon na een korte behandeling door.

Bekijk hier de reacties na afloop van het duel:

Enkele minuten voor tijd viel Jens Mathijsen, zoon van oud-Feyenoorder en 84-voudig international Joris, in bij Willem II. Na nog geen twintig seconden pakte het 16-jarige talent al een gele prent voor tijdrekken.

In de blessuretijd schoot Ramiz Zerrouki vanuit een vrije trap nog hard op de Tilburgse lat.