Tallon Griekspoor
NOS Sport

Griekspoor gelooft niet in dopinggebruik Sinner: 'Wel raar hoe zaak is behandeld'

In aanloop naar de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het seizoen, gaat het in de tenniswereld vooral over de dopingzaak van Jannik Sinner. Tallon Griekspoor vindt het een hele lastige situatie, vertelt hij in New York, vooral door de manier waarop de zaak is behandeld.

Sinner, de nummer een van de wereldranglijst, testte in maart van dit jaar tot twee keer toe positief. Onderzoekers troffen lage concentraties clostebol bij de Italiaan aan. Die stof staat op de lijst van verboden middelen van wereldantidopingbureau WADA.

De Italiaan verklaarde dat de substantie in zijn lichaam terecht was gekomen als gevolg van besmetting door een lid van zijn medische team, dat een in Italië vrij verkrijgbare spray met daarin clostebol had gebruikt om een snee in zijn vinger te behandelen. Een onafhankelijke rechtbank, bijeengeroepen door Sport Resolutions, oordeelde dat de Italiaan "geen schuld of nalatigheid draagt".

'Waar rook is, is vuur'

"Ik geloof niet dat hij iets genomen heeft. Daar vind ik hem niet de persoon voor", liet Griekspoor weten na een trainingssessie daags voor de US Open. "Ik kan er natuurlijk vreselijk naast zitten, maar dat idee heb ik niet. Alleen is het heel raar hoe zijn case behandeld is."

Griekspoor gelooft niet in dopinggebruik Sinner: 'Wel raar hoe zaak behandeld is'

Griekspoor: "Waar rook is, is vuur. Sinner brengt natuurlijk heel veel geld in het laatje en de twee grootsten bij de ATP zijn ook Italianen."

"Dat er spelers zijn, zoals een Halep, die twee of drie jaar moeten wachten en dat Sinner onder de radar heeft mogen blijven spelen en nu gewoon vrij is.. Dat mag gewoon niet zo zijn", stelt Griekspoor. "Of je nou nummer 1 van de wereld of de nummer 500 bent, iedereen moet gelijk behandeld worden."

Geen ideale voorbereiding Griekspoor

Griekspoor (ATP-28) maakt zich op voor zijn eersterondepartij tegen Sumit Nagal uit India (ATP-75), die maandag op het programma staat. Maar uit de trainingen heeft de Nederlander nog niet veel vertrouwen gehaald. "Ik heb de laatste paar dagen geen best niveau gehaald in trainingen."

Maar hij kijkt wel uit naar de wedstrijd: "Ik ben meer een wedstrijdspeler dan een trainingsspeler. Ik weet dat ik diep kan gaan in wedstrijden en dat ik dan een hoger niveau haal dan in trainingen. Ik ben hier nu ook al ruim een week, dus het is mooi geweest met trainen."

Van de Zandschulp en Rus

Botic van de Zandschulp en Arantxa Rus zijn de andere twee Nederlandse deelnemers aan deze US Open.

Van de Zandschulp (ATP-88) stuit in New York op de Canadees Denis Shapovalov (ATP-139). Arantxa Rus (WTA-95) krijgt Ana Bogdan (WTA-103) tegenover zich.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl