Anwar El Ghazi
NOS Voetbal

El Ghazi krijgt schadevergoeding van Mainz en doneert half miljoen aan kinderen in Gaza

Anwar El Ghazi heeft op vrijdagavond een opvallend statement gedeeld via zijn sociale media. De Nederlandse voetballer laat weten dat hij een half miljoen euro wil doneren om kinderen in Gaza te helpen. Dat geld is afkomstig van een gewonnen rechtszaak tegen zijn voormalig werkgever FSV Mainz, die hem in totaal zo'n 1,7 miljoen euro heeft opgeleverd.

"Nadat ik vandaag een substantieel bedrag van Mainz heb ontvangen, wil ik graag duidelijk maken dat de juridische strijd mij nooit om het geld ging", schrijft El Ghazi. "Van het substantiële bedrag zal een half miljoen worden gebruikt om projecten voor kinderen in Gaza te financieren."

EL Ghazi werd in november 2023 ontslagen door Mainz, nadat hij op sociale media de omstreden leus "From the river to the sea, Palestine will be free" had geschreven. Een juridische strijd volgde die in juli 2024 uiteindelijk, na hoger beroep, in El Ghazi's voordeel werd bepaald door de Duitse rechter.

El Ghazi laat in zijn statement weten dat hij Mainz voor twee dingen wil bedanken. "Ten eerste voor de betaling. Ik hoop dat Mainz, ondanks de mislukte pogingen om deze betaling te vermijden, troost vindt in het feit dat ze via mij bijdragen aan een poging om het leven van de kinderen in Gaza iets draaglijker te maken", schrijft hij.

"En ten tweede: dat Mainz door de poging om mij het zwijgen op te leggen, mijn stem voor de onderdrukten en stemlozen in Gaza alleen maar sterker heeft gemaakt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl