De boom belandde boven op meerdere auto's in Delft
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Schade door harde wind in Delft

De harde wind heeft vanmiddag tot problemen geleid in Delft. Een grote boom waaide om in de Molukkenstraat. Twee auto's raakten zwaar beschadigd, evenals de daken en de dakgoot van een aantal woningen. Ook raakte de boom zonnepanelen.

Volgens Omroep West kreeg de brandweer rond 14.30 uur melding van de omgevallen boom. Er zijn geen gewonden. De brandweer is druk bezig om de ravage op te ruimen.

Bekijk hier de schade door de omgevallen boom:

Omgevallen boom in woonwijk Delft

Op het strand van Camperduin zijn de betonplaten in beweging gekomen, die de gemeente heeft neergelegd zodat mensen niet door het rulle zand hoeven te lopen. "Deze platen wegen anderhalve ton per stuk en glijden door het hoge water gewoon naar beneden", aldus een medewerker van het strandpaviljoen bij NH.

De medewerker ziet behoorlijk wat mensen op het strand. "Dat snap ik wel, het is natuurlijk leuk om met zulke wind over het strand heen te lopen." Toch waarschuwt hij: "Er kunnen zomaar eens losliggende planken, trampolines of strandstoelen door de lucht vliegen. Niet iedereen is voorbereid op de harde wind, dat wordt nog wel eens onderschat."

Het strandpaviljoen in Camperduin

Inmiddels waait de wind iets minder hard en worden ook geen harde winstoten meer gemeld in de kustprovincies.

Code geel

Voor morgen heeft het KNMI opnieuw code geel aangekondigd, maar dan in het hele land. Aan het einde van de middag en het begin van de avond neemt de kans op enkele stevige onweersbuien toe. Plaatselijk zijn (zware) windstoten en hagel mogelijk, aldus het KNMI. Voor die tijd uit kan de temperatuur oplopen tot 30 graden.

Advertentie via Ster.nl