Donald Trump op een campagnebijeenkomst
NOS Nieuws

FBI: Iran zat achter hackpogingen campagnes Trump en Democraten

Amerikaanse inlichtingendiensten stellen dat Iran verantwoordelijk is voor pogingen om de verkiezingscampagnes te beïnvloeden. Dat schrijft onder meer de FBI in een verklaring.

"Wij hebben tijdens deze campagnes steeds agressievere Iraanse activiteiten waargenomen, specifieke operaties om het Amerikaanse publiek te beïnvloeden en cyberoperaties gericht op de verkiezingscampagnes", schrijven de inlichtingendiensten in de gezamenlijke verklaring.

Volgens de FBI hebben Iraniërs geprobeerd toegang te krijgen tot verkiezingscampagnes van zowel de Republikeinen als de Democraten met als doel "om verdeeldheid te zaaien en het vertrouwen in de democratie te ondermijnen". Er is niet bekendgemaakt of de hacks ook succesvol zijn geweest.

Vertrouweling van Trump

Deze maand werd al duidelijk dat de FBI hackpogingen gericht op de campagnes van president Joe Biden, vicepresident Kamala Harris en de Republikeinse kandidaat Donald Trump onderzoekt. In het geval van Trump zouden hackers succesvol zijn geweest en toegang hebben gekregen tot het persoonlijke e-mailaccount van Roger Stone, een prominente Republikein en vertrouweling van Trump.

Op zijn eigen sociale medium Truth Social zei Trump dat de hackers "alleen openbare informatie" hadden weten te bemachtigen. Iran heeft de hackpogingen tot nu toe altijd ontkend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl