Daley Blind
NOS Voetbal

Daley Blind stopt na 108 interlands bij Oranje na goed gesprek met bondscoach Koeman

Daley Blind stelt zich niet meer beschikbaar voor het Nederlands elftal. Dat schrijft de 34-jarige voetballer op sociale media.

De speler van het Spaanse Girona speelde 108 interlands voor Oranje. "Na een goed gesprek met de bondscoach is het tijd om mij volledig te gaan focussen op mijn club en mijn gezin."

Tijdens het EK in Duitsland, afgelopen zomer, werd Blind wel geselecteerd door bondscoach Ronald Koeman, maar kwam hij nauwelijks in actie. In de achtste finale tegen Roemenië kwam hij in de blessuretijd in het veld, de rest van de duels bleef hij op de bank.

Reserve

De oud-speler van Ajax, Manchester United en Bayern München schikte zich in zijn rol als reserve op het EK. "Het is geen makkelijke rol, maar ik vind het nog steeds een heel grote eer om voor het Nederlands elftal uit te komen en bij een EK te zijn", zei hij destijds.

Blind besluit nu toch om zijn interlandcarrière te beëindigen. "Het was een eer om het Oranje-shirt 108 keer aan te mogen trekken, voor mij is dat het hoogst haalbare als speler: je land vertegenwoordigen. Elf jaar lang heb ik er alles aan gedaan om dat prachtige Oranje-shirt aan te mogen trekken. Het heeft mij zoveel gebracht, zoveel mooie momenten. Die koester ik."

Blind debuteerde in 2013 voor Oranje in een wedstrijd tegen Italië (1-1). Met zijn 108 interlands staat hij vijfde op de ranglijst van spelers met de meeste wedstrijden voor het Nederlands elftal. Hij moet Rafael van der Vaart (109), Frank de Boer (112), Edwin van der Sar (130) en Wesley Sneijder (134) voor zich dulden.

Hoogtepunten uit de lange carrière van Daley Blind in Oranje

De verdediger was actief op vier eindtoernooien: twee EK's (2020 en 2024) en twee WK's (2014 en 2022).

Het meest gedenkwaardige moment uit de Oranje-carrière van Blind is zijn voorzet op Robin van Persie op het WK in Brazilië. In de met 5-1 gewonnen groepswedstrijd tegen Spanje gaf Blind een lange bal op de aanvaller, die met een zweefduik binnenkopte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl