NOS Voetbal

Van de Beek tekent bij Girona en wordt weer teamgenoot van Blind

Donny van de Beek is officieel speler van Girona FC, meldt de club donderdagavond. De Nederlander heeft getekend voor vier jaar bij de Spaanse club, waarmee hij al enige tijd in verband werd gebracht. Girona werd vorig seizoen verrassend derde in de Spaanse competitie en dwong daarmee Champions League-voetbal af.

Bij Girona wordt Van de Beek herenigd met Daley Blind, zijn voormalig teamgenoot bij Ajax die sinds een jaar voor de Spanjaarden uitkomt.

"Van de Beek is een getalenteerde middenvelder die uitblinkt door zijn spelinzicht, scorend vermogen en de kansen die hij voor teamgenoten creëert", meldt Girona. "Hij is een veelzijdige speler die op meerdere posities uit de voeten kan."

Bekijk hieronder beelden van het clubkanaal van Girona FC over de eerste dag van Van de Beek:

Op video's van Girona is te zien dat Van de Beek donderdag zijn medische keuring met goed gevolg onderging. Verder werd hij rondgeleid bij de club en schudde hij de handen van het aanwezige personeel.

Na drie seizoenen als basisspeler bij Ajax vertrok Van de Beek in 2020 naar Manchester United. Daar kon hij nooit overtuigen en werd hij weinig ingezet. Ook huurperiodes bij Everton (7 duels) en Eintracht Frankfurt (8 duels) werden geen succes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl